lunes, 16 de abril de 2007

DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL




Sabeu qui és Hans Christian Andersen?



Els seus contes són coneguts arreu del món! El soldadet de plom, El vestit nou de l'emperador, La sireneta,... A la Biblioteca tenen 26 contes d'aquest escriptor danès.


El dia 2 d'abril es va celebrar a tot el món el Dia Internacional del Llibre Infantil, per commemorar el 202è aniversari del naixement de Hans Christian Andersen.
A la nostra ciutat les dues biblioteques, Roca Umbert i Can Pedrals, i totes les llibreries, han preparat exposicions i aparadors especials per celebrar-ho.



Sabeu que Andersen també és el nom d'un premi literari?
El premi Hans Christian Andersen és el més important de la literatura infantil. Cada dos anys, la IBBY (Organització Interancional pel Llibre Infantil) i la Reina de Dinamarca, premien l'autor i l'il·lustrador que han creat els contes més importants dels últims 2 anys. Els seus contes seran famosos arreu del món. En coneixeu algun?

A la Biblioteca Roca Umbert, en Xavi i la Marta us han preparat molts dels contes que han rebut el premi internacional Andersen d'escriptura i il·lustració. I a Can Pedrals, trobareu una exposició dels contes que va escriure Andersen.



A més, també podeu llegir el Manifest del Dia Internacional del Llibre Infantil, que ha fet l'escriptora Margaret Mahy, guanyadora del Premi Andersen de 2006.


I us proposo un joc final: contestar aquest test Andersen.
A veure si ho encerteu tot!



Vindreu a la Biblioteca Roca Umbert a llegir els premis Andersen?
Jo hi seré cada tarda, llegint un conte cada dia.

No hay comentarios: