lunes, 16 de abril de 2007

POR EL CAMINO DE ULECTRA

Com serà el futur? Creieu que les persones tindran sempre les mateixes característiques? Us heu imaginat mai que els llibres no signifiquessin res per a nosaltres?



Segons Martín Casariego, l'any 2314 ens enfrontarem a mil aventures per a recuperar la nostra capacitat per llegir.
Us estic parlant del llibre "Por el camino de Ulectra", que el dia 12 d'abril va guanyar del IV Premi Anaya de Literatura Infantil y Juvenil.
El llibre ens situa a la societat de l'any 2314, on els ésser humans están programats per morir als 75 anys, no saben llegir i tenen implantat al cervell uns xips plens de tot tipus de coneixements. En aquest món la salut no perilla, tot al contrari: no existeixen les enfermetats, i una pastilleta els ajuda a enamorar-se sense patir. Els polítics i científics han creat una societat feliç, però la realitat és una altra: el món és un lloc obscur, ple de perills.
Els protagonistes, Glaster i Miguel, descobreixen que els seus pares han mort en extranyes circumstàncies quan volien recuperar la capacitat de llegir. Poder llegir és, al 2314, un privilegi mil·lenari i misteriós que té la qualitat d'evitar la maquinització dels homes i que els pot tornar la llibertat perduda.
Glaster i Miguel estan decidits a completar la missió dels seus pares, i s'embarquen a un llarg viatge cap a extraordinaris planetes, enfrontant-se a monstres terribles i a situacions molt perilloses, per aconseguir implantar a l'Ordinador Central del planeta Ulectra el xip que tornarà als homes la capacitat per llegir.

Ja he demanat a la Biblioteca que vagin a comprar aquest llibre de seguida.
Si voleu anar fent boca, a la BRU tenen altres llibres d'aquest escriptor:
  • Qué poca prisa se da el amor
  • I decirte alguna estupidez, por ejemplo, te quiero

I si les aventures i la ciència-ficció us agraden, podeu llegir...

  • En el reino de la fantasía, de Gerónimo Stilton
  • Artemis Fowl, d'Eoin Colfer
  • Contes de l'Univers, de Tomàs Molina
  • Jóvenes cosmonautas, d'Isaac Asimov i altres

BIBLIOTECA ROCA UMBERT
C/Enric Prat de la Riba, 77
08401 - Granollers

1 comentario:

Anónimo dijo...

Aquest comentari està molt bé